Skip Navigation Links
Velkommen
NyheterExpand Nyheter
Turist infoExpand Turist info
Lokal InfoExpand Lokal Info
Kontakt
Linker

Ski og turlinker:
Her er noen linker til ski info Ål/Sangefjell:
Se hvor løypemaskinen har kjørt i dag!
http://www.aalski.no
Ski info Ål
al.no info for Ål
Turstier Sangefjell
3. januar 2014
Harde løyper i hele julen, men for lite snø til å preppe på. I natt kom det 5 cm og Jan Idar var tidlig ute og kjørte begge julerundene. Løypene er nå gode med blå swix føre.

23. desember 2014
Jan Idar Dalseide melder at de har preppa 2 løyper over myrene slik at man kan velge runde en dene ene dagen og runde 2 den andre dagen. De som er veldig spreke kan gå rundene i 8-tall og heller gå andre veien neste dag...
Det er for lite snø over Sangefjell og Nysetfjell foreløpig.
11. april 2014
Alle løypene på Sangefjell blir kjørt i hele påsken så lenge føret tillater det. Pr 11. april er det gode skiforhold for langrenn på Sangefjell. Løypenettet på Sangefjell er koblet sammen med Geilo og Ål sine områder - se kartene over.
28. desember 2013
Sangefjell benytter nå Skisporet.no for å vise hvor tråkkemaskinen har kjørt. Nå er det brukbare skiforhold på Sangefjell og det er kjørt nesten flere langrennsløyper enn på Geilo.
 
15. september 2013:
Fra Einar Eriksen har vi fått informasjon og linker til nye turkart for Sangefjell:

REHABILITERT STØLSTI FRA NYSTØLEN TIL RØDUNGEN

 På privat initiativ i Turrhaug/Nystølen hyttevel ble det i fjor satt i gang arbeid med å rehabilitere den gamle seterstien fra Nystølen til Vesle- og Storestølen ved Rødungen. Stien er en del av de gamle bufarstiene fra Breiegrenda nede i bygda opp til Nystølen og videre til stølene i hhv Halldalen, Fetjastølsdalen og ved vestenden av Rødungen.

 Utviklingsavdelinga i kommunen har etablert nettstedet www.aal52.no På denne internettsiden ligger det ca. 50 forslag til turer innenfor kommunen. Det ble i fjor gjort en avtale med kommunen om at "stien vår" skulle bli en del av dette opplegget. Dette er nå blitt en realitet. Gå inn på www.aal52.no på punkt 8. Breie og Sangefjell og se under punkt 8.7. Kart som viser stien, er lagt inn. Beskrivelse av stien og bilde er oversendt kommunen, men ennå ikke blitt lagt inn på nettstedet. Kommunen har skaffet skilt som nå er satt opp ved de tre stølene. Skilt i stikrysset vil bli satt opp i løpet av kort tid. Stien er ryddet og merket med rødt. Der stien krysser skiløypa inn til Nyset mangler fortsatt et par varder. Hele rundturen Nystølen – Veslestølen – Storestølen – Nystølen er ca. 15 km. God tur!

 Det arbeides nå med å samle inn lokalhistoriske fakta om stølsdriften og næringsliv i Sangefjellsområdet inkl. Halldalen og Fetjastølsdalen. Hvis noen ønsker mer informasjon eller har relevant lokalhistorisk informasjon som de kan bidra med, så ta kontakt med Einar Eriksen, einar.arne.eriksen@gmail.com, 454 11 080

19. desember 2012: 60 cm snø og skiføre på Sangefjell
Jan Idar Dalseide melder om 60 cm snø på deler av Sangefjell, men noe mindre på toppene. Følgende løyper er kjørt:
Nystølen over myrene til Vesle stølen og tilbake.
Løypa fra Langtjørni mot Nysetfjell er kjørt til den treffer den andre sløyfa.
Løypa over Nysetfjell vil bli forsøkt kjørt i helgen.
Løypa over Sangenuten har fortsatt for lite snø til prepping.
Gå inn på linken: Se hvor løypemaskinen har kjørt i dag! (ovenfor)

Julen 2012:
Det blir kjørt hver dag hvis det faller snø.
 
21. desember 2011: skiføre på Sangefjell
Jan Idar Dalseide melder at det når er preppet 2 rundløyper over myrene på Sangefjell. Det er ca 50 cm snø i området. Vind har sørget for å fylle alle hullene med snø samtidig som det blir mindre snø på topper og koller. Ta med skiene i jula, du kan gå på ski. Og mer snø er i vente.

Løypegjengen har skaffet seg 2 nye belte drevne ATV'er. Dermed slipper de å ødelegge de store maskinene om høsten når det er lite snø. Godt jobbet Hallingdøler!
15. April 2011
Fra løype prepperne har vi fått melding om at preppinga er slutt for i år. For mye stein i terrenget ødelegger maskinene og det er rekord tidlig og ikke helt positivt for påsketuristene. Husk: "Det er ingen skam å snu i tide"
22. januar 2011
Fra løype prepperne har vi fått melding om at de kjører løyper hver helg fremover. Foreløpig er det lite snø og den som er der, har sukker konsistens i bånn. Det vil derfor være utsatte løype parti som ikke blir kjørt.
16. januar 2011
Endelig har det kommet nok snø for prepping på Sangefjell. Det er nå ca 50cm og nok til å lage skiløyper med maskin. Løypeprepperne har tidligere prøvd seg med scooter, men måtte gi opp pga stein i traseen.
21. desember 2009, nypreppede løyper på Sangefjell
Den store preppemaskinen er i drift!. Jan Idar Dalseide melder at den store preppemaskinen har kjørt over Sangenuten og nyløypa over Nystølmyrene. Det betyr at man nå kan gå rundturer i fine løyper. De som allerede har vært ute melder om svært fine forhold. Litt kaldt er det nå. Temperaturen ligger rundt -20C og like kaldt eller kaldere skal det bli. Kartet som viser hvor maskinen kjører er ikke oppdatert av uviss grunn. Vi får se når den blir oppdatert. .
6. desember 2009, Nå er det mulig å gå på ski på Sangefjell
Nå er snøen kommet til Sangefjell. Det er ca 30-50 cm i fjellet og blåswix. Det er kjørt snøscooter innover myrene, men sporene er vanskelig å se. For ivrige skiløpere og hundeeiere som ikke er redd for å lage egne løyper, er det fine forhold. For alle andre kan det være en tanke å vente til neste helg. Jan Idar Dalseide sier de vil prøve å kjøre snøscooter innover myrene kommende fredag. Store maskiner er det ikke mulig å kjøre før alle bekker og vann er frosset skikkelig.
Når den store løypemaskinen kommer i drift kan du følge den på kartsiden. Maskinen har GPS om bord som hele tiden vil oppdatere kartsiden 'vår' med hvor og når den har kjørt.
 
20. november 2009, Åpning i Ål Skisenter

21 november kl. 10.00 er det på tide for alle alpinentusiaster å finne fram ski og snowboard for da åpner Ål Skisenter for sesongen.

Denne helgen åpnes familieområdet og deler av Svartebergløypa. Det vil etterhvert som det kommer mer snø bli åpnet flere nedfarter.

Kjøper du sesongkort eller vinterlandkort før 6 desember får du 2 valgfrie dagskort (julegavetips).

Pris sesongkort voksen: Kr 3275
Pris vinterlandkort voksen: Kr 4895

Åpningstider 21 nov - 23 des 10.00 - 15.30

Kveldskjøring tirsdag/torsdag kl. 17.30 - 20.30.

For mer informasjon: www.aalski.no

2. april 2009, rapport fra Skiløypestyret
Løypene har vinteren 2008/2009 vært godt preparert, se bilder . Se rapport fra vei og løype styret her
Regnskap for løypene er sendt til alle hytteieerne.
Velforeningene har bedt pumpehusansvarlig om å stå for innkreving av løypebidraget for å forenkle arbeidet.For å holde kostnadene nede er det viktig at alle er med å betale litt hver.
31 desember 2008, skiløypene er fine men litt harde:
Det var ikke nok snø til Nysetfjell runden. Derimot har vi fått en fin runde på myrene og inn til Tullestølen. Løypene er kjørt med stor maskin og er svært brede og fine. Når det kommer mer snø vil det bli kjørt flere løyper.
Minner om båndtvang i alle maskinpreparerte løyper i Hallingdalskommunene. Det er fint om alle hundeeiere tar med en hundepose i lomma og sørger for å få hundemøkka ut av løypa. Når det er gjort, så er det bare å vrenge posen, knyte en knute på den og ta den med hjem og kaste den.
Det gjelder langs veiene våre også....
18 desember 2008, skiløyper preppes til jul:
Jan Idar Dalseide melder at det blir skiløyper til jul. På mandag eller tirsdag før jul blir det preparert med snøscooter på Sangefjell. Avhengig av forholdene vil det blir preppet til Nysetfjell og over fjellet mot Sangenuten samt over myrene. Blir det mye mere snø, vil det bli kjørt med stor preppe maskin. Etter at den store preppemaskinen kjørte seg ned i myra og nesten ble borte for noen år siden, har man blitt mer forsiktige med å kjøre tunge maskiner på myr og vann før man er helt sikker på at disse holder vekten.

2008-02-20 Jon Idar Dalseide prepper Nysetrunden Løypene på Sangefjell blir godt preparert!

Ski og turløyper på Sangefjell Kart

Hvor er løypemaskinen på Sangefjell? Løypemaskinen

Jan 2008:Kikut - Sangefjell åpnet igjen
Løypa Kikut-Sangefjell prepareres med maskin igjen. Det er gjort avtale med grunneiere som sikrer oss gode løyper på denne fine turen igjen.
2008-02-20 nypreppa løype Sangefjell-Kikut

Nysetfjellrunden:
Skiløypa fra Sangefjell til Nysetfjell er preparert. Gå runden fra Sangefjell - Nysetfjell- Rødungen - Sangefjell. En glimrende dagstur for familier eller fin treningstur for de spreke. Langs løypa er det satt ut sittebenk/bord.

Ål skianlegg skiinfo
Ål, skiløyper, Veståsen og Sangefjell Bla ned på siden
Webutvikling:TerraNor, Design: Iaxa design, Webmaster